Kullanımı yasaklandı uymayana ceza kesilecek! Herkese tek tek uyarı mesajı gitti

Kullanımı yasaklandı uymayana ceza kesilecek! Herkese tek tek uyarı mesajı gitti
O cihazın kullanımının yasaklandığı açıklandı. Kullanan kişilerin tespit edilmesi halinde tüm faaliyetleri askıya alınacak.

Karadeniz'deki çay hasat sezonu hızla ilerlerken Çaykur, üreticilere önemli bir uyarıda bulundu. Benzinli makinelerin egzoz gazı salınımı, çay bitkilerine zarar verdiği tespit edildi. Bu durum, çayın aromasını ve lezzetini olumsuz yönde etkileyerek kalitesini de düşürdüğü ortaya çıktı. Dolayısıyla, artık benzinli çay toplama makineleri kullanılamayacak. Benzinli çay toplama makineleri kullanan üreticilerin faaliyetleri askıya alınacak. Bu da, söz konusu üreticilerin çaylarını Çaykur'a satamamaları anlamına geliyor.

lz8eh9ohlif5eijldudx6mx0k4ehmzprgnq3f7cr.jpg

Çaykur, üreticilere alternatif çözümler sunuyor. Bunlardan biri, el ile çay toplamak. Diğer bir seçenek ise çevreye zarar vermeyen ve çay kalitesini koruyan elektrikli çay toplama makinelerini kullanmak. Bu makineler, çay bitkilerine zarar vermeden ve kaliteyi bozmadan toplama işlemini gerçekleştiriyor.

HERKESE UYARI MESAJI GİTTİ

thumbs-b-c-1949d9cd448a652cb9187ec6354c24a2.jpg

Çaykur, üreticileri bu yasağa ilişkin bilgilendirmek için SMS yoluyla da uyarı mesajları gönderdi. Bu mesajlarda, benzinli motorla çay toplamanın yasaklandığı ve bu kurala uymayanların üreticilik faaliyetlerinin askıya alınacağı açıklandı. 2020 yılında alınan karar ile birlikte, benzinli motorla çalışan çay toplama makinelerinin çay bitkisi üzerinde bıraktığı egzoz gazı sebebiyle kullanımı yasaklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.