Gözde AVM'de kriz büyüyor! 3 büyük marka daha kepenk indirdi

Gözde AVM'de kriz büyüyor! 3 büyük marka daha kepenk indirdi
İsminden pek çok skandalla söz ettiren Dolphin AVM'de bu kez bünyesinde bulunan 3 markayı kaybetti.

Kocaeli'deki Dolphin AVM, 2020'den beri bir dizi kepenk indirme haberiyle gündeme geliyor.

Son olarak alışveriş merkezinde bulunan 3 marka daha mağazasını kapattı.

Pandeminin en çok etkilediği işletmeler arasında yer alan Dolphin AVM, son yıllarda birçok önemli markayı kaybetmiş durumda yer alıyor. Özellikle kahvecilerin yoğun ilgi gösterdiği bu AVM'de, diğer mağazalar ve işletmeler ayakta kalmakta oldukça zorlanıyorlar.

ekran-goruntusu-2024-05-06-093835.png

Geçtiğimiz yıl, AVM'de açılan Beer Wall isimli işletme kapanmıştı. Ardından iç giyim mağazası Dagi de AVM'den ayrılmıştı. Son olarak ise uzun yıllardır AVM'de faaliyet gösteren İtalyan çanta ve ayakkabı markası Italian Centre de kepenk indirdi.

Neler olmuştu

İzmit'te bulunan Dolphin AVM, kiracılara karşı uyguladığı baskıcı tutum ve hukuksuz tehditlerle gündeme gelmişti.

Pandemi sonrası birçok kurumun AVM'den ayrılmasıyla müşteri kaybının artması, esnafın zaten sıkıntılı olan dönemini daha da zorlaştırdı. Esnaf, kira indirimi talebinde bulunmasına rağmen yönetimden olumlu bir cevap alamadı. Üstelik, kira ödemelerinde zorlanan birçok kurum ve kişiye icra gönderildiği ve kişilerin yatırımcı ile görüşmelerinin engellendiği iddiaları da gündeme geldi.

YÖNETİM TARAFINDAN TEHDİT

Dolphin'in ofis katlarında bulunan doktor ve avukatların da yönetim tarafından tehdit edildiği ve bu nedenle birçok doktor ve avukatın taşındığı iddia edildi. Aynı zamanda ofislere fahiş elektrik faturaları gönderildiği ve alışveriş merkezine gelen ortak alan aydınlatma faturalarının kiracılara bölünerek ödettirildiği dile getirilmişti.

"İSTEMEYEN GİDER, BİZİM İÇİN PARA ÖNEMLİ"

Alışveriş merkezinin avukatının kiracılara tehditvari konuştuğu ve kiracı ile AVM yönetimi arasında gerilim yarattığı da iddia edildi. Dolphin yönetiminin yeni yılda sözleşmesi biten esnafların kiralarına yüzde 200 oranında zam yapacağını ilettiği ve "istemeyen gider, bizim için para önemli" dediği de konuşulmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.