Çamaşır makinesine sığmayan yorgana kesin çözüm! Herkesin evinde bulunuyor

Çamaşır makinesine sığmayan yorgana kesin çözüm! Herkesin evinde bulunuyor

Yorganı kuruyken çamaşır makinesinin içerisine yerleştirmek zor bir iş olarak görülebiliyor. Fakat bunun bir çözümü bulunuyor.

Yorganlar, çamaşır makinesine girdiğinde ıslandıkları için küçülebiliyor. Bu durum, özellikle doğal malzemelerden yapılmış yorganlarda daha sık görülüyor.

Yorganın küçülmesinin önüne geçmek için yıkama talimatlarına dikkat etmek ve doğru deterjanı kullanmak da önem arz ediyor.

Bazıları yorganları kuru temizleyeme verir bazıları da çamaşır makinesinde yıkar. Özellikle 9 kiloluk ve üzeri makinelerde yorgan ya da battaniye yıkanabiliyor. Fakat buradaki tek sorun bazen yorganı çamaşır makinesine sığdırmak oluyor.

Bahar temizliğine başlarken, öncelikle yorganlardan kurtulmak gereklidir. Bunu sağlamak için, yorgan ve battaniye gibi eşyaları yıkayıp, temiz bir şekilde dolaplara yerleştirmelisiniz.

Çamaşır makinesine sığmayan yorgana çözüm: Çöp poşeti

Eğer çamaşır makineniz uygun ise, tavsiye ettiğimiz çöp poşeti yöntemini kullanarak bu işi kolaylaştırabilirsiniz.

YORGAN YIKAMANIN PÜF NOKTASI

Bazı yorganlar çamaşır makinesine sığmaz. Aslında suyla temas ettiğinde küçülürler. Yorganı veya battaniyeyi bir çöp poşetine koyun ve hava geçirmeyecek şekilde kapatın.

Yorgan çamaşır makinesinde yıkanır mı? - KizlarSoruyor

Elektrikli süpürge kullanarak poşetin içindeki havayı boşaltın. Yorgan, çamaşır makinesine sığacak kadar küçüldüğünde, makineye yerleştirin.

Yorganı makineye yerleştirdikten sonra çöp poşetini çıkarabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.