Beyoğlu'nda Arapça tabelalar kalkıyor mu? Yeni başkandan ilk açıklama

Beyoğlu'nda Arapça tabelalar kalkıyor mu? Yeni başkandan ilk açıklama
31 Mart Seçimleri sonrasından başkanlığı AK Parti'den CHP'ye geçen Beyoğlu'nda Arapça tabelaları yasak gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Yeni başkan İnin Güney'den Arapça tabelalara ilişkin ilk açıklama geldi.

Beyoğlu Belediyesi’nin yeni Başkanı İnan Güney,“Arapça tabelaları kaldıracak mısınız?” sorusuna “Ben bütün tabelalar kendi dilimizde olsun isterim” diyerek yanıt verdi.

CHP'li Başkan İnan Güney gazeteci Nevşin Mengü'nün Beyoğlu'na ilişkin sorularına yanıt verdi.

“Arapça tabelaları kaldıracak mısınız?” sorusu yöneltilen İnan Güney, kendi isteğinin bütün tabelaların kendi dilimizde olması yönünde olduğunu ancak gaddar bir belediye başkanı olarak da anılmak istemediğini söyledi. Başkan Güney, yabancı dilde tabelalar konusunu tartışmaya açıp görüşleri dinlemek istediğini belirtti.

İnan Güney özlerine şöyle devam etti:

İstiklal Caddesi'nin tatlıcılarla dolduğunu söyleyen Güney, daha ne kadar tatlıcı ruhsatı verilebilir? Aynı şey nargile kafaler için de geçerli... Daha ne kadar ruhsat verilebilir? Beyoğlu kimliğini koruyabilmiş Çukurcuma’ya gittiğimde örneğin orada antikacılar var. Oraya da bir otel dayatması olmuş. Ya arkadaş bu kalsın yani Çukurcuma bu haliyle güzel. Türkiye'nin 81 ilinden Çukurcuma’ya tarihi eser antika bakmaya gelenler var. Burayı da tekrar kafe yapmanın ya da tatlıcı yapmanın ya da otel yapmanın ne anlamı var? Bunları tartışmak gerek...

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.