Atilla Yeşilada: Çok kazandıracak

Atilla Yeşilada: Çok kazandıracak
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, yatırımcıyı zengin edecek yatırım aracını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlığı değerlendirmek amacıyla farklı yatırım kollarına yöneliyor. Yatırım enstrümanları arasında dolar, altın, kripto para ve borsa dikkat çekiyor. Ancak son dönemde politika faizinin yüzde 50 bandına gelmesi ile mevduat faizleri de rekor artış kaydederek, gözleri üzerine çekti.

tl.jpg

SON DÖNEMDE REVAÇTA

Merkez Bankası, ekonomik anlamda yaptığı yeni reformlar ile enflasyonu düşürmeye çalışırken TL’nin ise diğer yatırım araçları karşısında değer kazanmasını sağlıyor. Bu noktada mevduat faizleri de son dönemde yatırımcılar için büyük bir yatırım aracı haline geldi.

MEVDUAT FAİZLERİ KAZANDIRIYOR MU?

Politika faizinin yüzde 50 seviyesine gelmesi ile mevduat faizleri de yüzde 60 seviyesine yaklaştı. Pek çok yatırımcı ise mevduat faizlerine yönelmeye başladı. Ancak enflasyon oranının da yüzde 70 seviyesinde olması sebebiyle uzman isimler, mevduat faizlerinin değer kaybettiğini söylüyor.

112086606-dolartl.jpg

“ÇOK KAZANDIRACAK”

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, mevduat faizlerine ilişkin çarpıcı açıklamalara imza attı. Yeşilada, “Mevduat faizlerini yükselerek; insanların döviz yerine TL tutmaya teşvik etmeleri ve harcamadan tasarrufa teşvik edilme süreci devam edecek. Dolayısıyla yaz ve sonbahar aylarında TL'nin muhafazakar birikimci için en çok kazandıran enstrüman olmasını bekliyorum” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.